27 december

Äntligen var det dags för första sittningen i kojan denna vinter! På grund av utveckling och renovering av kojan har det inte varit möjligt att testa förrän nu.
Gasolkaminen på full fart och en kopp the vid ankomst kl 07.30. Hård blåst och mörkt. Men snart ser jag att himlen är molnfri och förhoppningarna byggs på!
Småfåglar, större hackspett och gråspett syns i skumrasket. Ingen idé att fota, men skoj att det är liv och rörelse runt kojan.
I 5 år har jag väntat på att en speciell fågel ska dyka upp vid kojan. Många gånger har jag gett upp hoppet och det senaste året har jag knappt tänkt på den mer. Men denna morgon ser jag något som får mig att hålla andan. Och JA, den är äntligen här! Lavskrikan har hittat till denna fina skog där träden är över 100 år gamla, med lavar som hänger från grenarna.
Den visade sig hela dagen och tiden gick på grund av det otroligt fort! Jag hade nästan glömt att det var örnar jag hade planerat att se. Plötsligt hör jag ett gällt pipande och tittar ut. Där sitter ju en kungsörn! Fantastiskt!
Jag fick se 13 fågelarter denna dag:
Talltita, talgoxe, blåmes, tofsmes, svartmes, gråspett, större hackspett, nötväcka, trädkrypare, korp, nötskrika, lavskrika och kungsörn.

Blåmes (Cyanistes caeruleus) 
 

 

Lavskrika (Perisoreus infaustus)

 

Lavskrika (Perisoreus infaustus)

 

Talltita (Poecile montanus)

 

Nötskrika (Garrulus glandarius)

 

Kungsörn (Aquila chrysaetos)

 

Kungsörn (Aquila chrysaetos)